Šifrovačky
Šifrovačky nebo také šifrovací hry či závody jsou dalším oborem kratochvilných činností, kterým se lidé kolem Pralinek zvlášť oddávají.

Ptáte se, co to vlastně šifrovačky jsou? Tedy dobrá, pokusím se v kostce shrnout to podstatné. Šifrovačky se hodně vzdáleně podobají orientačním běhům, a to především v tom, že ke zdárnému dokončení závodu je potřeba projít všechna stanoviště. Ovšem aby to nebylo tak jednoduché, umístění kontrol je tajné a na každém stanovišti je k nalezení návod (šifra, úkol), který teprve pokud je správě pochopen nebo vyřešen, ukáže, kde je další stanoviště, takže nakonec nejsou tak důležité rychlé nohy, jako spíš bystrá hlava.

Tak to by snad stačilo, pokud vás zajímají další podrobnosti, projděte si naše reportáže a zápisy z her, které jsme navštívili, nebo se případně přeneste přímo na stránky těchto her.


Svíčky 2006 - třetí ročník Svíček v podání Haluzáků

Pralinky zvášť chodí šifrovací hry v dost stabilním složení, ale jako každý rok vznikne problém, co se Svíčkami. Dvě hlavní opory týmu mají nějaké pletky s pochybnou Emilkou Orgovou. Proto bylo opět vypsáno vyběrové řízení a letos ještě teplá místečka zasedli Jiřík a Karel.

Místo názvu Pralinky zvlášť jsme sáhli po druhém osvědčeném názvu Haluzáci. Přece jenom nechceme být podezíráni z nekalostí.

Celý článek...
 
Svíčky 2005 - druhý ročník Svíček v podání Haluzáků

Část týmu Pralinky zvlášť se z letošního ročníku Svíček ulila, a to za chabé výmluvy organizátorství. To zbytku však nezabrání, aby se této skvělé hry účastnil. Takže Alča, Petr a já budeme hájit čest týmu. Protože do Pralinek zvlášť patří i Tomáš a Pepa, nemohli jsme kvůli porušení obchodní značky tento název použít. Loni se osvědčil název Haluzáci a vzhledem k tomu, že obsadil krásné 4 až 6 místo, jsme ho znovu použili.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Další > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL