Šifrovačky
Šifrovačky nebo také šifrovací hry či závody jsou dalším oborem kratochvilných činností, kterým se lidé kolem Pralinek zvlášť oddávají.

Ptáte se, co to vlastně šifrovačky jsou? Tedy dobrá, pokusím se v kostce shrnout to podstatné. Šifrovačky se hodně vzdáleně podobají orientačním běhům, a to především v tom, že ke zdárnému dokončení závodu je potřeba projít všechna stanoviště. Ovšem aby to nebylo tak jednoduché, umístění kontrol je tajné a na každém stanovišti je k nalezení návod (šifra, úkol), který teprve pokud je správě pochopen nebo vyřešen, ukáže, kde je další stanoviště, takže nakonec nejsou tak důležité rychlé nohy, jako spíš bystrá hlava.

Tak to by snad stačilo, pokud vás zajímají další podrobnosti, projděte si naše reportáže a zápisy z her, které jsme navštívili, nebo se případně přeneste přímo na stránky těchto her.


Tmou 2007 Pomocní ponocní na Tmou 9 (a Pralinky zvlášť na její kvalifikaci)

Let me tell you of the night of high adventure…

Celý článek...
 
Bedna 2007 - Jak jsme skončili na bedně

Když v Brně končí Tmou nebo Krtčí norou, zůstáváme tam zpravidla do neděle, abychom večer se Jmelím poseděli v hospodě U pantátů, kterýžto večírek pak bývá nazýván potemná nebo ponorná. Po Bedně se podobné večírky nekonávají, protože v Praze nezůstáváme. Přesto jsem přemýšlel, jak by se podobný hypotetický večírek po Bedně mohl jmenovat. Usoudil jsem, že победная by vůbec nebyla špatná. Tak jsme se podle toho snažili.

Celý článek...
 
Pewnost 2007

Na letošní ročník Pewnosti jsme čekali s nadšením, ale i svíravým pocitem zodpovědnosti, zda se nám podaří obhájit naše loňské vítězství.

Celý článek...
 
Tmou 2006 - vyprávění o noci drkotajících zubů, šťavnatých nadávek, sto deseti kalorií a promrhaných nápadů

Když se spustila registrace na Tmou, objevila se lákavá možnost vlísat se do pořadatelské přízně prostřednictvím motivačního eseje. Proč tedy chceme hrát Tmou? Jakožto tiskový mluvčí týmu jsem se zhostil hledání odpovědi na tuto otázku a pokus vyšel. Získali jsme protekci a s radostí jsme přijali možnost nedělat kvalifikaci, s níž máme dlouhodobě problémy. I tentokrát reálně hrozilo, že nás pět ji bude dělat s omezenými komunikačními možnostmi na čtyřech různých místech. Ještěže to tak dopadlo, jinak by bylo Jmelí opět kvalifikováno dříve než my a mohli by propadnout pýše. Jejich bleskurychlé luštící kvalifikační smršti bychom rozhodně nestačili.
Esej, jehož zásluhou jsme podloudně pronikli mezi kvalifikované týmy je zde:

Celý článek...
 
Krtčí norou 2006 - solanum tuberosum

Pralinky zvlášť se poprvé vydaly hrát Krtčí norou. U toho jsem nemohl chybět, takže jsem opustil původní plán startovat znovu za Tchořím smradem, jimž jsem udělal pápá. Rozhodnutí to bylo dobré, alespoň jsme si zase připsali na konto jeden nepopiratelný úspěch a je si nemůže nikdo dobírat, že by to sami nezvládli. Za pralinkovou sestavu chyběl Petr, tentokrát však nikoho nevraždil, ale flákal se v Jeseníkách. Bohužel se za něj nepodařilo najít adekvátní náhradu, takže jsme zůstali ve čtyřech kusech.

Celý článek...
 
Krtčí norou 2007 - solanum tuberosum se vrací

Na Krtčí noru jsme se těšili už od jara, kdy jsme se rozhodli, že jí půjdeme. Po Svíčkách a Hradecké sově Nora nabízela příjemnou možnost účastnit se šifrovačky v roli hráče a ne orga.

Celý článek...
 
Osud 2007

Na čtvrtý Osud se Pralinky zvlášť vypravily v plné síle. Alča, Martin, Pepa a já jsme dokonce Zlínu navzdory dorazili na start včas a mohli se kochat kinem. Dělali jsme si na Osudu zálusk na dobré umístění, snad náš konečný výsledek není cíli tak vzdálen. Kino bylo super. Vávru já rád, bylo to sice k ničemu, ale bylo to fajn. Pepa se snad ani nenaštval, že si ze Šumného Zlína pořizoval podrobné zápisky.

Celý článek...
 
Sendvič 2007

Sendvič 2007 znamenal první účast Pralinek zvlášť na této hře. Oproti loňské sestavě Pomocných ponocných jsme sice doznali jedinou změnu, když Ladju nahradil Petr, to ale stačilo na převahu Pralinek zvlášť v družstvu. Plán byl velkolepý: Petr, Pepa a já se spojíme s Olou a Pikem jako posilami z brněnské sekce Jmelí, sejdeme se u nich v Brně, kde budeme luštit svorně kolektivně, babička bude hlídat Šímu (jo, je to ten, co je v loňské reportáži jmenován jako Aprílek), aby měli rodičové volné ruce, všechno bude zavčasu připravené pro hladké vítězství či alespoň jinou medailovou příčku jako vloni. Tolik plány.

Celý článek...
 
Svíčky 2006 - Klaudie Šifrová a Emilie Orgová

Poté, co proběhly Svíčky 2005, stále před dalším ročníkem jedna hlavní záludná otázka: „Kde?“ Tři roky po sobě v Poličce jsme hru pořádat nechtěli, tak jsme hledali město, kam bychom se pro třetí ročník přesunuli. Hlavní kritéria výběru byla, abychom tam sehnali někoho místního jako pomocníka, aby to bylo přiměřeně dostupné z míst, odkud hráči vesměs jsou, aby to bylo město podobně velké jako Polička, abychom si nelezli do zelí s Lampou a aby bylo odtamtud kam vyrazit do okolí i po městě.

Celý článek...
 
Dnem 2006

Moje první účast na Dnem (loňská plánovaná nakonec kvůli školení v Cejli nevyšla) se odehrála nezávisle na Pralinkách zvlášť. Alča a Martin byli jako obvykle někde v tramtárii, Petr se coby pilný student o zkouškovém období učil a Pepa doma čtrnáct dní dopředu trénoval „ano“. Resuscitace týmu Tchořím smradem z Krtčí norou tak byla logickým krokem. (To je ale instrumentálů!)

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Další > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL