Lampa
http://www.lampa.webz.cz/

Lampa 2009

Když se začaly spřádat plány na jarní šifrovací sezónu 2009, objevilo se několik překvapení. Natěšení na Lamí stezku a Pewnost vzalo za své spolu s dírou v kalendáři, jež po těchto hrách zbyla. Stalo se ale něco, s čímž už nikdo vážně nepočítal. Svého zmrtvýchvstání se dočkala Lampa. Ta hra, jejíž zatím poslední ročník byl tou první šifrárnou, kterou jsme tehdy jako Pralinky zvlášť zvlášť dokázali dokončit, a to hned na medailovém druhém místě.

Celý článek...
 
Lampa 2004

Na jaře roku 2004 jsme pozvolna začali zjišťovat, jaké všechny šifrovací hry existují. Bylo jich podstatně méně než v současnosti, každopádně ale nebyly pouhé dvě, jak jsme se domnívali ještě předchozí podzim. O existenci hry Lampa nás zpravila Alča. Pořádal ji totiž nějaký její kamarád. Až na startovné 500 Kč se nám hra líbila, tak jsme se rozhodli, že na jaře 2004 nezůstane jen u naší účasti na Bedně.

Celý článek...
 
Lampa 2005 - aneb vítězství metody Delfské

Jaro 2005 bylo poněkud zvláštním obdobím. Již na přelomu roku Radek Pelánek vydal kalendář šifrovacích her, což je jistě bohulibý počin, s jeho obsahem to už tak slavné nebylo. Ukázalo se, že jaro nejenže vyhání milence na meze, ale potenciální kryptografy a kryptoanalytiky vyhání do ulic a lesů v míře možná větší než je zdrávo. A tak byly skoro všechny hry napěchovány do velmi krátkého časového období.

Celý článek...