Expedice
Expedice jsou společné výpravy lidí kolem pralinek zvlášť.


Expedice Pralinky zvlášť 2009

Z Brlohu do Doupěte.

Před devátou expedicí jsem provedl rekapitulaci těch předchozích. A dospěl jsem k zajímavým výsledkům. Expedice mají výraznou tendenci zkracovat rok od roku své etapy a méně výraznou tendenci zkracovat samy sebe. Tak jsem usoudil, že Pralinky zvlášť nejsou žádná měkká prsa a expedici jsem prodloužil na vzdálenost, jako měly první dvě. Tedy odhlasovala se na Panexpedičním sjezdu Pralinky zvlášť 2008 v Bystřičce, pochopitelně. A protože Pralinky zvlášť přece jen trochu měkká prsa jsou, nechal jsem na ni více času.

Celý článek...
 
Expedice OBEGOLWARR 2004

Expedice Obegolwarr 2004 začala 10. srpna 2004. Konečně došlo k realizaci původního plánu na rok 2003 s trasou z Hrdolřez do Hrobu. Čekala nás tedy expedice severočeská. Poličská sekce na ni vyrážela ve zcela novém a neobvyklém složení - Pepa, Hela, Martin a já. A cestou jsme se ještě rozrostli. V Týništi nad Orlicí jsme přibrali Vaška, v Hradci Králové Alču.

Celý článek...
 
Expedice OBEGOLWARR 2002
"Kam příště" byla hlavní otázka, která se řešila ve chvíli, kdy bylo zjevné, že expedice Suhosundel 2001 nebyla první a poslední zároveň. Všichni, kdo se jí zúčastnili, snad s výjimkou Martina, se soustavně vyjadřovali v tom, smyslu, že to bylo super a že chtějí jít ještě. Respektive jen do chvíle, kdy k tomu mělo skutečně dojít. Inu, není nad upřímnost.
Celý článek...
 
Expedice PRALINKY ZVLÁŠŤ 2005

Expedice Pralinky zvlášť 2005 byla první expedicí pořádanou po panexpedičním srazu v Olomouci. Ten přinesl jednu zásadní změnu v tom, že se expedice poprvé v historii pořádala právě pod hlavičkou Pralinek zvlášť.

Celý článek...
 
Expedice TONUWARR 2003
Na léto roku 2003 byla naplánována expedice Obegolwarr 2003. Její trasa měla vést z Hrdlořez do Hrobu a byla pečlivě naplánována. Protože se ale v průběhu prázdnin ukázalo, že termín na odevzdání mé ročníkové práce bude ještě šibeničnější než se původně zdálo, musel jsem ji k nelibosti své i pralinkových kolegů zrušit. Jako její náhrada byla v opožděném a zkráceném termínu a v náhradní trase svolána expedička Tonuwarr 2003. To aby se zahájená tradice neukončila, sotva začala.
Celý článek...
 
Expedice SUHOSUNDEL 2001
Byli jsme čtyři, kdo za polední výhně 28. července 2001 nasedali do vlaku v Poličce. Tedy Michal, spoluautor celé expediční myšlenky, Jarda s Ajkou, a já, Tomáš. Cesta ubíhala pomalu,
Celý článek...