Šifrovačky nebo také šifrovací hry či závody jsou dalším oborem kratochvilných činností, kterým se lidé kolem Pralinek zvlášť oddávají.

Ptáte se, co to vlastně šifrovačky jsou? Tedy dobrá, pokusím se v kostce shrnout to podstatné. Šifrovačky se hodně vzdáleně podobají orientačním běhům, a to především v tom, že ke zdárnému dokončení závodu je potřeba projít všechna stanoviště. Ovšem aby to nebylo tak jednoduché, umístění kontrol je tajné a na každém stanovišti je k nalezení návod (šifra, úkol), který teprve pokud je správě pochopen nebo vyřešen, ukáže, kde je další stanoviště, takže nakonec nejsou tak důležité rychlé nohy, jako spíš bystrá hlava.

Tak to by snad stačilo, pokud vás zajímají další podrobnosti, projděte si naše reportáže a zápisy z her, které jsme navštívili, nebo se případně přeneste přímo na stránky těchto her.


Ostrovtip 2011

Jarní sezóna 2011 přinesla nemilou věc. Termíny zlínského Osudu a ostravského Ostrovtipu se shodovaly. Bylo nutno si vybrat. První ročník Ostrovtipu jsem jako člen fúze Tuleni masového kašpárka s pralinkou vyhrát, tak pro mne představoval jedinečnou příležitost konečně poprvé za svůj šifrařský život a jedinkrát v tomto roce obhájit zlatou medaili. Leč zbytek Pralinek zvlášť měl jiné preference, takže volba padla na Zlín. Odmítl jsem kvůli tomu nabídku loňských spoluhráčů na obhajobu prvenství v původním složení, takže Tuleni masového kašpárka byli tentokrát bez pralinky. A ve Zlíně probíhalo odpočítávání, jehož rozuzlením byl dlouhý nos. Zarezervovaný termín byla škoda nechat propadnout, takže jsme se záhy přihlásili na ten Ostrovtip.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL